Selecteer een pagina

De Hoeksteen is meer dan alleen een kerkgebouw. De torenspits markeert het centrum van ons mooie dorp en de meeste mensen in Austerlitz hebben mooie en/of emotionele momenten in deze kerk beleefd. In De Hoeksteen is, naast de reguliere kerkelijke activiteiten, plek voor de grote gebeurtenissen in het leven. Menigeen die het huwelijk wil laten bevestigen of afscheid moet nemen van een geliefde, weet dat De Hoeksteen ruimte biedt aan de zingeving der dingen. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats, zoals de maaltijd voor alleengaanden, de ouderensoos, de Kom- in-de-kring-vieringen, de Sint Maarten-viering etc.

In De Hoeksteen is plek voor iedereen. Toen vanuit christelijk conservatieve hoek steun voor de zogenoemde Nashville verklaring werd uitgesproken (waarin men zich tegen homoseksualiteit, genderneutraliteit en transseksualiteit uitsprak), was De Hoeksteen een van de eerste kerken in Nederland die een tegengeluid liet horen en de regenboogvlag uithing.

Net als veel kerken in Nederland, heeft helaas ook De Hoeksteen het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Steun daarom onze dorpskerk door “Vriend van De Hoeksteen” te worden. Dat kan al vanaf 10 euro per jaar.