Selecteer een pagina

https://petities.nl/petitions/verbied-bouw-en-verblijfsrecreatie-bij-het-henschotermeer?locale=nl

De plannen van de uitbater van het Henschotermeer zijn bekend en het is schrikken: jaarrond recreatie en zeker 5000m2 aan extra bebouwing in de bossen rond het meer!
Twee grote restaurants, een speelhal, een onbekend aantal appartementen, 25 chalets aan het water, een activiteitenhal (ook voor autoshows), klimbos, trimbaan, kinderboerderij, een toren op het eiland, een extra brug. En niet te vergeten, de verhuizing van het YMCA-complex naar het terrein bij het Henschotermeer.
Met deze ontwikkelingen is het voor altijd gedaan met het ongerepte bos en gaat het unieke natuurlijke karakter van het meer definitief verloren. Het feit dat het gebied nu al rondom is afgesloten met een hek van prikkeldraad is in- en in triest.

Voor inwoners van Woudenberg en omliggende gemeenten is het veelal niet duidelijk wat er staat te gebeuren: men denkt ‘oh er komt een restaurantje bij.’ Maar dit is van heel andere orde. Dit gaat om het commercieel uitbaten van onze natuur, de verroompottisering van grote natuurlijke gebieden, die van iedereen horen te zijn, en niet van investeerders die uit zijn op maximale winst (denk Europarcs!) of in dit geval 1 ondernemer die de volledige vrijheid lijkt te krijgen om te doen wat hem goeddunkt – en daar zelf de vruchten van gaat plukken.

Het Henschotermeer is oorspronkelijk aangelegd en bestemd voor iedereen, uit stad en dorp, arm en rijk, zodat we allemaal vrijelijk van de ongerepte natuur kunnen genieten. Dat uitgangpunt is nu volledig losgelaten.

Dit kunnen we niet laten gebeuren! Help ons dit voorkomen door de petitie te tekenen die concreet eist dat er geen toestemming gegeven wordt voor bouw en recreatie rond het meer, en ook eist dat er geen verblijfsrecreatie komt. Hier vind je de link:

https://petities.nl/petitions/verbied-bouw-en-verblijfsrecreatie-bij-het-henschotermeer?locale=nl

#laatnatuurnatuur #groeiendverzet #henschotermeer