Selecteer een pagina

De “R” zit inmiddels weer in de maand en, ondanks een mooie na-zomer, is de herfst in aantocht. Straks als het kouder is, wordt het weer tijd voor runderstoofpot met een lekker donker biertje. Hieronder het recept voor een eenvoudige maar heerlijke stoofpot die zomaar eens in Camp d’Utrecht kon worden bereid.

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

600 gram doorregen runderlappen

50 gram boter
2 teentjes knoflook
4 stengels bleekselderij

2 winterpenen
1 groentebouillontablet, zout, gemalen peper, 2 tl chilipoeder
1 fles bokbier
3 plakjes ontbijtkoek

Bereidingswijze:

Snijd de runderlappen in grove stukken en bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Pel de knoflook en snijd deze in kleine plakjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller; snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter en maak schoon. Snijd ook de winterpenen in plakjes.

Verhit de boter in een braadpan en braad het rundvlees rondom bruin. Schep de knoflook, bleekselderij en winterpeen erbij en bak dit alles zachtjes 3 minuten mee. Verkruimel boven het mengsel het bouillontablet. Schenk voorzichtig langs de pan het bier en 2 dl warm water erbij. Breng het geheel aan de kook en laat in minstens drie uur gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en voeg deze toe. Laat nog even stoven totdat het geheel mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper en serveer het met gekookte aardappelen en een lekker Bokbiertje of een stevige Dubbel.