Desgevraagd vertelt Laura van Dijk dat ze blij is met het initiatief van PG De Hoeksteen om geld in te zamelen voor een buurtAED.  

Laura: “Vorige maand nog hadden we een noodgeval in onze winkel. Een klant werd onwel… Sandra heeft direct 112 gebeld en ik ben naar Adri (beheerder dorpshuis – red.) gerend en heb van hem de AED meegekregen. Want toevallig wist ik dat het dorpshuis open was. We hebben samen met collega Henny het slachtoffer gereanimeerd. Het gebruik van de AED was daarbij van cruciaal belang. Een aantal medewerkers van buurtsuper Austerlitz, slagerij Noordam en Het Trefpunt volgen jaarlijks de verplichte BHV-training dus gelukkig wisten we adequaat te handelen. Na enkele minuten arriveerden professionele hulpverleners die de reanimatie van ons overnamen. Mevrouw heeft het avontuur god zij dank overleefd! Ik vind het een geruststellende gedachte dat we straks een 24/7 beschikbare buurtAED op een centrale plek in het dorp hebben en ik moedig dorpsgenoten dan ook van harte aan om een steentje bij te dragen!”  

Op het moment van schrijven is het benodigde bedrag inmiddels bij elkaar gebracht. De BuurtAED wordt geïnstalleerd aan de buitenzijde van het kerkgebouw, zodat deze opvalt en snel beschikbaar is.

Naast de opbrengst van de collecte tijdens de gezinsdienst op Kerstavond, hebben 42 donateurs het benodigde bedrag bijeen gebracht in twee weken tijd!